31 Januari 2012.

Shalalaa...!!!
Vi har fått en trea som vi flyttar in i 1 Mars! Vi har dessutom fått välja tapeter till den. Dem håller på att renoverar den nu, så när vi flyttar in är allt nytt och fräscht! GULDENS!! Känns så mysigt! Det blir liksom våran egna första lägenhet! ^^ Och så får våran lilla son ett rum direkt när han kommer hem från BB. Top Notch! ;)

Så idag har både jag och Ramya sagt upp våra lägenheter! Nu siktar vi båda på nått större!! ^^
Nu blir vi sambos på riktigt liksom! hihi


puss på min prins!

Just nu sitter jag på jobbet. Kör U4-svängen (Landet dvs. Vintrosa/Garphyttan) tillsammans med bettan.
Känns att man är gravid nu btw, jag måste typ kissa 1 gång i timmen. Jag brukade normalt sett kissa 2-3 ggr per dag förut. OM ni ville veta liksom.. haha..

Nu ska jag nog bubbla lite innan nästa larm trillar in.
Ha det gott alla ni därute! (och inne ofc!)


Byyyyyye!


26 Januari 2012.



Sitter och kollar på gamla bilder man har sparat i datorn.
Här ovanför är en av dem. Snacka om att jag har haft 136 olika stilar, speciellt när det gäller hår.
Imorgon gäller det igen! Dags att klippa sig! Får se vad det blir för nått! Frisören ska få fria händer.
Spännande. Men nått måste hända. Är grymt trött på min nuvarande frisyr. ^^
Så klippning imorgon och blekning och färgning på tisdag. Kommer bli kanoners! ^^



Nu ska här kollas lite på tv! Pusselikraaam!

24 januari 2012.


23 Januari 2012.

Åhh tusen tack för alla bra råd och tips i förra inlägget!!! :)
Man sitter liksom här som den nybörjare man faktiskt är, så därför är det så guld värt när andra tipsar! :)

Haha, det är två saker jag ständigt är sugen på. Våfflor och blodpudding! Så häromkvällen gjorde ullis våfflisar och det var sååå goottt!! Jag säger bara till er kvinnor som inte varit gravida än; VÄNTA NI BARA! Ni kommer förstå vad jag menar en vacker dag. När ni är så sugna på nått så om ni inte får det så börjar ni gråta och om ni får det och smakar på det så börjar ni iaf gråta för att det är så förbannat gott. ^^




Idag har jag varit i varberga och röjt undan en massa skräp i lägenheten. Vi måste ju få ut allt innan vi flyttar vidare till våran trea. Jag vet, jag vet... Vi har ju precis kommit in i vår tvåa. Men efter första natten så blev vi erbjudna en trea (som vi egentligen har velat haft hela tiden). Så vi tänker ju tacka ja till den så vi har vårt på det torra sen. Men det är lite rörigt på lägenhetsfronten idag känns det som. Tre lägenheter liksom!!! ;) Men vi är tacksamma, mycket tacksamma till och med! :)

Nu ska jag snart hoppa i säng! Är väääldigt aptrött!! :p

Tjingtjong!

21 Januari 2012.

Sitter just för tillfället och kollar på vad man behöver ha för bebisgrejer hemma innan vår lillkille anländer till världen. (Och lite saker som jag allmänt vill ha till lillen)

Och har kommit på en hel lista som ska påbörjas att shoppas på fredag när lönen kommer;

* Mitt första år - bok
* Bärsele
* Nappflaska
* Tvättlappar
* Barnolja
* Zinksalva
* Nappar
* Bilbarnstol
* "Hängmobil*
* Mer babykläder

Här kommer lite plagg jag tänkte införskaffa på fredag;



Overall, från H&M, 199:-



Body, från Kappahl, 50:-




Joggingbyxa, från Kappahl, 89;50 :-




Pyjamas, från Kappahl, 99:-



Barnvagn är redan klart. har ni nått mer förslag på vad man behöver ha/ gärna vill ha hemma innan lillen kommer hem? :) Kommentera gärna isåfall! Det uppskattas :)

20 Januari 2012.

Ska klippa mig nästa vecka, och är jättesugen på att klippa mig lite kortare. Just nu är det slitet, råttfärgat och allmänt tråkigt. Så nått måste hända. Dessutom brukar jag se smalare (då menar jag i ansiktet) och finare ut i kort hår. Så jag skulle uppskatta om ni har lust att kommentera vilken ni tycker bäst om!!
OBS. Det kommer inte bli dem färger som visas på bilden. Fokusera på själva frisyren bara. hihi.


Frisyr 1.



Frisyr 2.


Frisyr 3.


Frisyr 4.




Sååå, vilken tycker DU att JAG skulle passa i?? :))

Tack på efterfot!

19 Januari 2012.

Idag var jag och älsk hos barnmorskan.
Walle har växt lite dåligt se sista veckorna, så fram till förlossningen ska jag fortsätta gå till barnmorskan 1 gång/veckan för att hålla koll så allt är som det ska. Han mår tydligen bra för hjärtat slog precis som det skulle och han sparkar mig i revbenen stup i kvarten, så så är det ingen fara. Men han måste ta och bli lite stor nu. :)
Det kunde vara så att han bara låg lite tokigt idag också, så att magen inte putade så mycket. Vi får väl se. Ska tillbaks på onsdag igen.

Efter det så mötte jag Ida, vi hade lite att ta igen (eller vad jag nu ska kalla det). Skönt var det iaf :)
Sen blidde hon med hem till oss och fikade tsm med mamma & pappa som kom en stund senare.
Trevligt värre! Fick en jättefint smyckeshand av henne, där man kan hänga ringar, halvband osv på i försenad födelsedagspresent. Sen fick jag ett stort lila lavendelljus. Det luktar såå gott här hemma just nu av ljuset måste jag meddela. Tusen tack raring! Nästa gång vi ses får du dina presenter!!! :) <3

Nu ligger baby och sover på soffan, han ska snart tuffa iväg till jobbet. Själv så ska jag bubbla maniskt framför datorn när han har åkt. Har liksom inget vettigare för mig.

Imorgonbitti blir det föräldrakurs och sen hem till mamma & pappa.

Nu ska jag äta mandarin och sen myysa.


Tjofftjoff!

18 Januari 2012.

Vecka 30

Nu växer fostret mycket, och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Just nu kan fostret väga runt 1600 gram. Det är omkring 41 centimeter långt.

Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt.


Ett 31 veckor gammalt foster som är 43 centimeter långt.


17 Januari 2012.

Oj, har varit utan internet jäätteläänge! Är hemma hos Ramya nu och har blivit bjuden på mat! GOTT!! ^^
Riktigt mysigt att sitta och språka och skvallra! Vi kom överens om att vi har varit kompisar i 8 år nu! 8 år liksom!!! Gud så fort det har gott!! ^^
Älskar henne av hela mitt hjärta. Hon har precis samma uppfostran som jag själv och vi har liknande värderingar här i livet. Och det bästa av allt - jag vet vart jag har henne! Underbar vän helt enkelt! <3





 




5 Januari 2012.

Ska vara duktig idag på att uppdatera ordentligt! Har inte orkat, så det har mest blivit lite ströinlägg på sistone.
Jag och Sebastian håller ju (som de flesta vet om) på att flytta. Vi räknar med att kunna bo i våran tvåa from Söndag. Det är lite som måste fixas innan dess såsom städning och flyttning av saker hit och dit. Såhär i efterhand känns det guldens att ha två lägenheter samtidigt så man slipper stressflytta. Då skulle det vara kaos kan jag meddela er..

Ska bli såå skönt med en stor lägenhet!!! Jag tror jag talar för både mig och sebbe när jag säger det!
Sovrum, balkong, badkar, kök... behöver jag fortsätta liksom?.. ;))

Annars då? På nyårsafton så åkte jag in till USÖ igen.. börjar känna mig lite av en stammis där alltså. Kan ju inte vara normalt att vara där så ofta. Dem märker nog att jag är en nervös förstföderska, haha..
nej, men jag har åkt på en UVI igen, så var tvungen att ta lite tester och få antibiotika utskrivet. Och när jag ändå var där så passade barnmorskorna på att göra en koll av vår lille son. Hjärtljuden var jättebra hos walle, så kurvan såg riktigt bra ut tydligen. Jag hade lite dåligt med vita blodkroppar. Vad det betyder har jag ingen aning om. Men verkade ju inte vara någon större fara.

Iaf, det jag skulle komma till, när jag väl var på förlossningskliniken i väntan om min antibiotikakur så fick jag vara med om hur en kvinna födde barn!!! Eller alltså, jag såg ju inget, men jag hörde allt. Mötte mamman först vankandes i korridoren. 15-20 min senare när jag satt och åt frukost på avdelningen så hörde jag hur hon verkligen tokskrek!! Och efter en liten stund så hörde jag bebisen skrika minst lika mycket! Var ganska läckert att äta frulle och höra allt detta. Och sen kommer pappan ut med tårar i ögonen och ba; "Jag har blivit pappa åt en son!"
Råhäftigt! Och om bara 2½ månad cirkus så är det min/vår tur! Ooh vad den upplevelsen fick mig att längta ännu mer!!! Mysigt!! :))

Och inte nog med det! Efter nyårsafton hade varit, tror bestämt det var natten till 2 Januari, så fick jag värsta sammandragningarna. Redan!!! Det är man inte direkt beredd på vill jag lova! Älskar hur folk (läs kvinnor) går tillbaks när de ska berätta om sin förlossning låter så lugna. Typ som; "Ja, det var ju klart att det gjorde lite ont, men det är värt det".

Klart jag fattar att det är värt det, men LITE ONT?!?! Jag kan inte förklara hur det känns med en sammandragning, men nej. Jag, Ulrika Andersson LOVAR & SVÄR att det inte gör "lite" ont. Det känns som man ska gå sönder! Jag LOVAR & SVÄR att vara HELT ÄRLIG om hur det känns att föda, sen när dagen väl kommer till ära.

Fan för kvinnor som ska finslipa på en sanning som dem vet att de flesta kvinnor kommer vara med om förr eller senare! haha ;) Pyttsan! :p


Vecka 28! (27+5)

Nu ska jag plocka lite här hemma! Tjing!

4 Januari 2012.

Musik jag aldrig tröttnar på:
















1 Januari 2012.

VECKA 28
Livmodern är nu så stor att den påverkar hur man kan röra sig. Man kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om man tar i för mycket. Då kan man få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar sig samman och blir hård.

Fostret väger omkring 1200 gram, och är cirka 39 centimeter långt. Hos pojkar har testiklarna börjat vandra ner genom ljumskkanalen från buken mot pungen. När en pojke är nyfödd undersöks alltid om testiklarna har vandrat hela vägen ner, annars följs det upp senare.

Ett 29 veckor gammalt foster som är 40 centimeter långt.


RSS 2.0